Litochoro

Litochoro er en autentisk bjergby placeret på det græske fastland og stammer tilbage fra 1400-tallet. Byen, der rummer ca. 7000 indbyggere, ligger ved indgangen til de græske guders hjem lige ved foden af Olympus bjerget (2918 m.) med smuk udsigt over Det Ægæiske Hav og kun få kilometer til stranden.

Byens centrum kan findes ved det lokale torv, som er fremhævet med et springvand i midten og placeret ved siden af byens gamle kirke Saint Nicolaus.

Gå på opdagelse i Litochoro

IMG_4878

Det lokale marked

Hver mandag indtil kl. 12 om formiddagen kan du besøge det lokale marked, som byder på masser af frugt og grønt, græske oliven, nødder, lokaldyrket honning mm.

fullsizeoutput_1d85

Byens stadion

Kør op til stadion (det du kan se fra lejligheden) og træn, løb, dyrk yoga etc. Det har åbent hele dagen, indgangen er ved hjørnet. I sommermånederne er det optimalt at komme efter kl. 19, hvor solen stadig er fremme, men temperaturen er faldet bare en smule.

IMG_4472

Cavo dimo

Cavo Dimo er et super hyggeligt sted helt nede ved havet, der byder på badning, juices, drinks, meze (græsk tapas) mm. Der er ingen strandsenge kun parasoller og små stole. Cafeen ligger nede ved Aiolos, gå ned til stranden og til højre, så kan du ikke misse det.

IMG_4371

Kløften

Kløften har en behagelig temperatur i varmen– super skønt sted hele dagen med god atmosfære. Vi elsker at få kaffe eller hjemmelavet lemonade + spille spil (f.eks. Backgammon) på Spitaki.
Ved siden af ligger en lille restaurant Romeiko, hvor man kan spise lækker Mezé (græsk tapas) eller få en drink.

Spisesteder

Mezé Mezé

Den hyggelige restaurent Mezé Mezé ligger i hovedgaden. De laver græsk mad med et moderne twist og har den bedste tzatziki i byen. Vi anbefaler også nogle af deres rigtig lækre salater. Den bedste spaghetti carbonara kan du også få her.

Se deres tripadvisor her

Aiolos Fish Tavern

En charmerende autentisk græsk restaurant helt nede ved havet, her får du serveret ægte græsk mad  –  Aiolos fish tavern er især god til fisk. Ejeren er utrolig venlig og imødekommende. Restauranten ligger ud af byen af det sydlige ben lige over strandvejen ned langs campingpladsen, her kommer du til en stor p-plads.

Se deres tripadvisor her

Veranda seaside

Ligger lige ved siden af Aiolos – ny super tjekket loungebar/ restaurant. Gode pastaretter og drinks. Har også åbnet en lille strand, hvor der er hyggeligt og afslappet.

Se deres tripadvisor her

Roll in stone

Nyt burgersted, som er åbnet nede i kløften, samme ejer som Mezé Mezé. Hvis du trænger til lidt forveksling fra det græske mad, så laver de super lækre burgers og har en masse forskellige importeret øl. Man kan også få salat/sandwich etc.

Se deres tripadvisor her

To Pazari

En lille lokal græsk restaurant, der serverer traditionel græsk mad og især lækker fisk. Det er også her du finder byens bedste, hjemmelavede moussaka. Ejeren er meget rar og gæstfri.

Se deres tripadvisor her

Sunday's Pizza

Sunday’s Pizza er rigtig god til pizza, hvis man trænger til lidt afveksling fra det traditionelle græske køkken. Pizzaerne kan også leveres. Hvis man ikke er til pizza, laver de også nogle rigtige gode salater.

Se deres tripadvisor her

Gastrodromio

Gastrodromio serverer lækker gourmet mad, der smager fantastisk og afviger fra det traditionelle græske køkken. Prøv især deres risotto, deres udvalg af oste eller en af deres velsmagende vin. Kokken Andreas er også altid meget behagelig og passioneret omkring sin madlavning.

Se deres tripadvisor her 

Psarokokkalo

Stor taverna, der ligger ved stranden med udsigt til havet. Her serverer de frisk fanget fisk og skaldyr, og du kan få alt hvad hjertet begærer fra havet. Velsmagende græsk mad med bølgebrus til selskab.

Se deres tripadvisor her 

valsamiko

Valsamiko eller, The two brothers, som vi kalder den, da det er to brødre, der ejer restauranten, ligger i hovedgaden og er altid fuld af liv. De serverer lækker mad og er især god til lam. Er du vegetar er der også et stort udvalg.

Se deres tripadvisor her

Apólausé

En hyggelig restaurant, som ligger i byen Katerini – 25 min. kørsel fra Litochoro. Restauranten er ejet af en schweizisk kvinde, der serverer gourmet mad. En hyggelig restaurant, med rolig atmosfære, hvor man om sommeren sidder under træerne.

Se deres facebook her